Filling Pieces lanceert eerste kledingcollectie

Amsterdams schoenenmerk Filling Pieces breidt het assortiment uit met een kledinglijn. Dit maakt het bedrijf bekend middels een persbericht. Voor de lancering werkt het merk samen met warenhuis Barneys uit New York.

De eerste kledingcollectie van Filling Pieces bestaat uit joggingbroeken, broeken en jacks ‘die meerdere luxe materialen mixt met technische stoffen zowel in de kleding- als de de schoenencollecties van het merk’. De collectie is aangevuld met truien, hoodies en T-shirts van jersey. De ‘extreem limited’ collectie, aldus het persbericht, is vanaf nu beschikbaar op fillingpieces.com en bij Barneys in New York en Los Angeles en Barneys.com. Een T-shirt kost 165 dollar (135 euro) en een hoodie 225 dollar (180 euro).

Guillaume Philibert, oprichter en creatief directeur bij het merk, haalde voor de eerste collectie inspiratie uit de architectuur. “Elk stuk is ontworpen rondom het idee ‘Vorm volgt Functie’ - een principe dat populair werd dankzij de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright - dat zegt dat de vorm van een object gerelateerd moet zijn aan het doel van het object,” aldus Philibert.

Beeld: Filling Pieces

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN