• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gashouder 2-dagen lang ‘forward fashion’ hoofdstad van Europa

Gashouder 2-dagen lang ‘forward fashion’ hoofdstad van Europa

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

2.500m2 aan vernieuwende, vooruitstrevende en verantwoordelijke mode & design onder één dak

Amsterdam, 18 december 2017 – Soul Salon bevestigt haar keuze voor de Amsterdamse Gashouder op het Westergasfabriek terrein voor de tweede versie van Nederlands meest vooruitstrevende modevakbeurs: op 21 en 22 januari verzamelen zo’n 2.000 professionals en retailers zich in deze voormalige gasfabriek voor de tweede editie van Soul Salon. De Gashouder is met haar pilaarloze binnenruimte en gietijzeren plafondconstructie, het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek en bekend van toonaangevende evenementen zoals Awakenings, Kingpins en DWDD University.

“De samenwerking met de Westergasfabriek is ons vorige editie erg goed bevallen”, aldus Cecile Scheele, initiatiefnemer van Soul Salon. “Het voormalige fabrieksterrein leent zich uitstekend voor een vooruitstrevende modevakbeurs zoals Soul Salon qua locatie, hallen, services en uitstraling. Doorslaggevend was zeker ook de ambitieuze duurzame agenda van de Westergasfabriek zelf, waar bijvoorbeeld stroom uit afval wordt opgewekt en alleen LED verlichting wordt gebruikt.”

Met de snelle groei van Soul Salon van 60 merken afgelopen juli naar zo’n 100 straks in januari, was de keuze voor de Gashouder, de grootste hal van de Westergasfabriek, snel gemaakt. “Op een prachtige oppervlakte van meer dan 2.500m2 worden de bezoekers – fashion professionals, buyers, retailers, media - straks volop geïnspireerd en geïnformeerd op het gebied van duurzame mode, design en toekomstige retail concepten. Door de mooie ronde vorm van de hal, krijgen straks al onze deelnemers volop aandacht: er zijn simpelweg geen ‘weggestopte hoekstands’ zoals je die geregeld hebt in conventionelere hallen.” Aldus Cécile.

Gezien de goede samenwerking, de groeiagenda van Soul Salon en de wederzijdse aandacht voor duurzaamheid zijn Soul Salon en de Westergasfabriek inmiddels een lange termijn samenwerking aangegaan voor meerdere edities in de toekomst.

Over Soul Salon

Deze internationale vakbeurs Soul Salon richt zich op toekomstige trends en biedt detailhandelaars inspiratie op alle vlakken van duurzame mode. Het evenement vindt twee keer per jaar plaats, in dezelfde week als de Modefabriek en de Amsterdam Fashion Week. Soul Salon wordt georganiseerd door “Powering Sustainable Fashion”, de marktleider in Nederland op het gebied van duurzame mode en initiatiefnemer van oa de Dutch Sustainable fashion Week, de Dutch Retail Selling Awards en InspiringStories.nl. Soul Salon vindt plaats op 21 en 22 januari in de iconische Gashouder hal van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Partner Content
Soul Salon