• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gemeentemuseum koopt Frenken

Gemeentemuseum koopt Frenken

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft zeven stukken aangekocht uit de afstudeercollectie van modeontwerper Erik Frenken. Frenken (1976), nu werkzaam voor Viktor & Rolf, studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag en in 2004 aan Saint Martins in Londen. Beide studies rondde hij cum laude af. Frenken oogste met zijn afstudeercollectie veel succes en won onder meer de Elle Style Award voor Best Young Designer.

 

De creaties die het gemeentemuseum heeft gekocht zijn direct geëxposeerd als afsluiting van de tentoonstelling ‘En Vogue! Mode uit Frankrijk en Nederland in de 18 e eeuw, die tot 4 december jl. liep. Daar lieten zij zien hoe historische mode kan doorleven in eigentijdse ontwerpen.

Van 25 maart t/m 5 juni 2006 presenteert het museum een tentoonstelling met werk van jonge eigentijdse ontwerpers zoals Marloes ten Bhömer, Hamid Ed-Dakhissi, Erik Frenken, G+N, Mada van Gaans, Monique van Heist, Bas Kosters, Spijkers en Spijkers en Jan Taminiau. De creaties worden getoond in een historische context met werk van andere Nederlandse modeontwerpers. “Omdat ook de jongste generatie schatplichtig is aan de modegeschiedenis”.

Erik Frenken