• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Genomineerden Retailjaarprijs bekend

Genomineerden Retailjaarprijs bekend

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De modebranche is goed vertegenwoordigd bij de verkiezing van de Visa Retail Jaarprijs. Dat blijkt uit de bekendmaking van de shortlist van de jaarlijkse retailprijs. In de categorie beste zelfstandige winkelketen zijn dit jaar negen branchegenoten genomineerd. In totaal maken twaalf winkelketens en elf zelfstandige winkeliers uit de Nederlandse retailwereld kans op de prijs.

In de categorie beste winkelketen verdedigen Hunkemöller en Perry Sport de eer van de modewereld. Kanshebbers uit de bovenmodebranche zijn Van de Belt Modewereld uit De Wijk en Konijnendijk Mode uit Zuid-Beijerland. De sportmode wordt op de shortlist vertegenwoordigd door Intersport/Hink Sport uit Noord Scharwoude. Met de genomineerden Saton Optiek uit Katwijk, Smits Schoenenmode uit Arnhem en de Rotterdamse Salvatore zijn ook retailers in accessoires ruim aanwezig op de shortlist. De 23 geselecteerden kunnen de komende maanden een mysteryshopper verwachten en onder hun klanten wordt een tevredenheidsonderzoek afgenomen. Het resultaat daarvan wordt op 31 oktober bekend, bij de uitreiking van de Visa Retail Jaarprijs Gala in Studio 21 te Hilversum.

Vorig jaar gingen de belangrijkste prijzen aan de modebranche voorbij. De jaarprijzen werden toen toegekend aan Hartog's Volkorenbakkerij en Jumbo Supermarkten. Wel werden er andere prijzen toegekend aan branchegenoten: de Rotterdamse retailer City Lens uit Rotterdam kreeg de innovatieprijs, Van Tilburg Mode en Sport uit Nistelrode won de Telegraaf Publieksprijs in de categorie 'beste zelfstandige winkel' en de Telegraaf Publieksprijs voor 'beste winkelketen' ging naar de Hema.

Retail