• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gerry Weber bereikt omzetrecord

Gerry Weber bereikt omzetrecord

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Duitse kledingproducent Gerry Weber International AG heeft het boekjaar 2007 afgesloten met een omzetgroei van veertien procent. In totaal bedroeg de omzet €505 miljoen. Vorig jaar zette het bedrijf €442.8 miljoen om. Vooraf had de directie ingezet op 500 miljoen. Ook de winst groeide fors. De brutowinst kwam uit op €51,6 miljoen. Dat is 25,9 procent meer dan de €41 miljoen van vorig jaar.

Gerhard Weber, oprichter en bestuursvoorzitter van het bedrijf, toonde zich tevreden: "Deze recordcijfers betekenen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf. Voor het eerst hebben we de magische grens van een half miljard aan omzet overschreden. Dat bewijst het succes van de strategie van de afgelopen jaren."

Het is het derde jaar op rij dat het Duitse modebedrijf sterk groeiende cijfers publiceert. In 2005 begon de groei toen de omzet van 395 miljoen 12 procent hoger uitkwam dan in het voorgaande jaar. Die omzetgroei was het resultaat van een reorganisatie die het bedrijf in 2002 begon wegens tegenvallende resultaten.

In boekjaar 2007 bracht het eigen merk Gerry Weber als vanouds de meesteomzet binnen. Een andere motor achter de omzetgroei was de ontwikkeling van de retailactiviteiten. Vorig jaar gingen er vijftien nieuwe 'Houses of Gerry Weber' open, wat het totaal op 177 brengt. Daarvan zijn 66 winkels eigendom van het bedrijf. De rest wordt gerund door franchisehouders. Ook in de ruim duizend shop-in-shops meldt het bedrijf een omzetgroei.

Voor wat betreft de toekomst blijft Gerry Weber ambitieus. Het bedrijf zet voor 2008 in op een omzet van €575 miljoen. Er gaan minstens zestig nieuwe 'Houses of Gerry Weber' open en er komen zo'n 250 nieuwe shop-in-shops bij. In de komende vijf jaar wil het bedrijf de omzet verdubbelen naar een miljard.

Gerry Weber