• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gerry Weber verwacht groei

Gerry Weber verwacht groei

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gerry Weber voorziet een positieve verkoopgroei voor 2005. Het Duitse dameskledinglabel heeft deze voorspelling zelfs herhaald en een verwachte verdubbeling van de verkoop aangekondigd voor volgend jaar. Deze voorspelling komt na een eerdere aankondiging van een nipte omzetstijging dit jaar en de aankondiging van de komst volgend jaar van een schoenenlijn.

De firma liet weten dat de omzet van het boekjaar eindigende op 30 oktober 2004, licht is gestegen van 350,1 miljoen euro naar 352 miljoen euro. Gerry Weber meldt tevreden te zijn met de ontwikkelingen van de Yomanis en Court One lijnen, welke een bedrag van 13,4 miljoen extra hebben toegevoegd aan het verkoopcijfer. De bedrijfswinst steeg met 13% naar 28 miljoen euro, de zuivere winst steeg van 7,1% naar 8%.

Deze winst-marge kan op korte termijn stijgen naar 10%, meent Gerry Weber. De verwachte orderstijging van 12% voor de lente/zomer collectie van 2005, zal mede bijdragen aan een verdubbeling van de winst wanneer deze tegen het eind van oktober 2005 wordt opgetekend, zo is de gedachte bij het Duitse label.

Vanuit de Duitse firma is eveneens melding gemaakt van een overeenkomst met een schoenproducent voor de lancering van een Gerry Weber schoenenlijn onder licentie. Een naam van de producent is echter niet genoemd. De verkoop van de schoenenlijn zal zowel in Duitsland als in de buitenlanden, volgend jaar juli van start gaan. Binnen drie jaar zullen 1,5 duizend tot tweeduizend schoenwinkels in Europa de collectie voeren.

De Gerry Weber Group maakt eveneens plannen voor een forse uitbreiding van de one-brand stores. De 'House of Gerry Weber' winkels moeten in aantal groeien van 70 naar 400 filialen in de komende jaren. Voor het eind van november 2005 zullen zeker 40 tot 50 winkels de deuren openen. Op het programma staat verder een expansie in de vorm van in-store shops in Dubai, Kuwait, China, Rusland en Bulgarije.

Gerry Weber