• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gezonde winststijging Q1 Benetton

Gezonde winststijging Q1 Benetton

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Italiaanse moderetailer Benetton heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een gezonde stijging van de netto winst gerapporteerd, maar heeft tegelijkertijd laten weten dat de inkomsten te lijden hebben gehad onder de verkoop van de sportdevisie eerder dit jaar.

Benetton liet in een verklaring weten dat verkoop in het eertse kwartaal gedaald is tot 444 miljoen euro tegen 447 miljoen over dezelfde periode in 2002. Deze daling is een gevolg van recente verkopen van de sportmerken Nordica, Rollarblade, Prince en Ektelon. De inkomsten van de devisie vrijetijdskleding is met 3,8 procent gestegen tot 351 miljoen euro.

De netto winst over de eerste drie maanden is met 29 procent toegenomen tot 25 miljoen euro en het bedrijf dankt deze stijging aan een reductie van de kosten en de verkoop van de hierboven genoemde sportmerken. De operationele winst is over het eerste kwartaal gestegen van 45 miljoen euro in 2002 tot 54 miljoen in 2003, dankzij een verbetering van de distributie en lagere arbeidskosten.

 

Benetton