• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Groeipotentieel Brantano ligt in UK

Groeipotentieel Brantano ligt in UK

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Belgische schoenenconcern Brantano heeft over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een omzetdaling gerapporteerd. In 2005 werd over deze periode een geconsolideerde omzet van 67,8 miljoen euro behaald. In het eerste kwartaal van 2004 bedroeg deze 70,8 miljoen euro, wat een afname van 4,1 procent betekent. Het concern wijt de daling aan het afstoten van de activiteiten in Nederland en Denemarken eerder dit jaar. Op vergelijkbare basis groeide de omzet namelijk wel met 2,2 procent. Een stijging die te danken is aan de groei in Engeland. In het Verenigd Koninkrijk (inclusief het Midden Oosten) werd over het eerste kwartaal van 2005 een omzet gerealiseerd van 33,4 miljoen euro tegenover 31,7 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2004. De omzet groeide dus met 5,4 procent. Hier werd in de bestaande winkels (like for like winkels) een omzetgroei van 4,3% gerealiseerd.

"De winkels in het Verenigd Koninkrijk gaan voort op hun elan. Na een groei over 2004, realiseerden ze in het eerste kwartaal van 2005 wederom groei. Dit geeft nogmaals ons enorm groeipotentieel in dat land aan. Deze cijfers zijn in lijn met de eerder geformuleerde doelstellingen.", aldus Joris Brantegem, Gedelegeerd Bestuurder van de Groep in het persbericht.

Van de totale groepsomzet van 67,8 miljoen euro nemen thuisland België (inclusief Luxemburg) 34,4 miljoen euro en het Verenigd Koninkrijk (inclusief het Midden Oosten) 33,4 miljoen euro voor hun rekening. De omzet van België (inclusief Luxemburg) bedraagt aldus 50,8 procent van het groepstotaal, de omzet van het Verenigd Koninkrijk 49,2 procent. De omzet in België (inclusief Luxemburg) was in het eerste kwartaal van 2005 gelijk aan 34,4 miljoen euro. In vergelijking met dezelfde periode in 2004 (34,7 miljoen euro) betekent dit een daling van de omzet met 0,7 procent. In de bestaande winkels (like for like winkels) daalde de omzet met 1,0 procent.

In het eerste kwartaal van 2005 werd in het Verenigd Koninkrijk één winkel geopend, en in het Midden-Oosten gingen twee winkels open. Daarnaast werden in Engeland twee winkels gesloten. Aldus heeft Brantano nu in België (inclusief Luxemburg) 125 winkels, in het Verenigd Koninkrijk 136 winkels, wat inclusief de 6 franchising winkels in het Midden Oosten, het totaal op 267 brengt.

Brantano