Gucci en de Polimoda Universiteit betalen studiegeld van Nederlandse student

De droom van Elisa van Barneveld om aan het masterprogramma van modemerk Gucci aan de Polimoda Universiteit in Florence deel te nemen, is uitgekomen. De AMFI-student startte in oktober 2017 online een crowdfundactie om de opleiding te kunnen bekostigen. Dit bleef niet onopgemerkt. Het modemerk en de universiteit schonken de student het studiegeld.

Na het afronden van haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute ging van Barneveld op zoek naar een masterprogramma dat haar zou helpen haar doelen te bereiken. In september 2017 kondigden Gucci en Polimoda aan dat ze samen het Fashion Retail Management hadden opgezet. De studente diende haar aanmelding in en werd geselecteerd. Toen haar aanvraag voor een lening door de bank werd afgewezen besloot van Barneveld via crowdfunding alsnog het studiegeld bij elkaar te sprokkelen.

“Mijn naam is Elisa van Barneveld, ik ben 24 jaar en mijn droom staat op het punt om uit te komen! Ik ben één van de 15 tot 20 studenten die is aangenomen om een master te volgen in samenwerking met Gucci!”, schreef de student afgelopen oktober op de cowdfundwebsite doneeractie.nl. Aan Het Parool vertelde van Barneveld dat ze wilde laten zien dat je niet in een rijk gezin geboren hoeft te worden om een studie te volgen. Ook andere media schreven over de student. In drie maanden tijd had van Barneveld tienduizend euro opgehaald.

"De vastberadenheid van de student hebben Gucci en Polimoda doen besluiten haar een studiebeurs toe te kennen", laten zij via een persbericht weten. "We waren zo verbaasd over de vindingrijkheid van dit jonge meisje dat we besloten om haar inspanningen te belonen", zegt directeur Danilo Venturi van Polimoda. "We zijn ervan overtuigd dat haar vastberadenheid en gepassioneerde aanpak haar een briljante student zal maken. We hebben jonge hardwerkende mensen zoals zij nodig, mensen die out of the box kunnen denken om hun doelen te bereiken."

Van Barneveld begint in april 2018 aan haar studie Fashion Retail Management aan de Italiaanse universiteit. Binnen negen maanden wordt zij klaargestoomd voor een carrière in de mode-industrie.

Beeld: Elisa van Barneveld

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN