Het modeconcern Gucci kan de eerder afgegeven prognoses niet waarmaken. In november bleken klanten voor luxewaren minder kooplustig dan het Italiaanse bedrijf twee maanden eerder had gehoopt.In september werden de vooruitzichten bij de presentatie van de halfjaarcijfers ook al neerwaarts bijgesteld. Door de verslechterende economische omstandigheden houden consumenten de hand op de knip. Gucci rekent in het derde kwartaal op een omzet van zo'n 645 miljoen euro. De marge komt uit op 12%. Eerder dacht het bedrijf nog dat het 13% zou zijn.

Volgens Gucci-topman Domenico de Sole was in september en oktober nog sprake van een sterke verbetering ten opzichte van juli en augustus. De Italiaan verwacht dat de verzwakte trend zal aanhouden tot en met het einde van het lopende boekjaar. De nieuwe verwachting voor de groep betekent dat de omzet in de tweede helft van het boekjaar een enkelcijferige groei zal laten zien.

Het aandeel Gucci blijft het 'kunstmatig' goed doen door de belofte van moederbedrijf PPR om in maart 2004 alle Gucci aandelen te kopen voor 101,5 dollar. Op 19 december presenteert Gucci de volledige cijfers over het derde kwartaal.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN