• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • H&M succesvol door Lagerfeld

H&M succesvol door Lagerfeld

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hennes & Mauritz laat weten een succesvol vierde kwartaal te hebben afgesloten. Dankzij de collectie van Karl Lagerfeld steeg de fiscale winst met 22%. In de drie maanden waarin de eenmalige verkoop plaatsvond van Chanel's vaste ontwerper, steeg het netto-inkomen naar 2,76 miljard Zweedse kronen (310,98 miljoen euro). Hiermee werd het verwachte inkomen van 2,63 miljard kronen, ruimschoots gehaald. Een jaar eerder, werd in dezelfde periode tot en met november, een bedrag van 2,27 miljard kronen genoteerd.

Het is de eerste keer geweest dat H&M een internationaal gekend designer heeft ingezet om meer publiek te trekken en de concurrentie aan te gaan met Inditex. Inditex is de eigenaar van het succesvolle Spaanse Zara, dat winstgevender is. Hier steeg het netto-inkomen tot en met oktober met 51%.

Over de periode 1 december 2004 tot en met 30 november 2004 heeft H&M een jaaromzetstijging genoteerd van 11%, dit is exclusief belasting. De netto-winst steeg tot 7.725 miljoen kronen. De onderneming verwacht 8 kronen (0,91 eurocent) te kunnen uitbetalen als bruto-winstdeel per aandeel.

De Zweedse keten wil dit jaar 145 tot 155 nieuwe winkels openen. Waaronder drie winkels in Ierland en één in Hongarije, deze gebieden worden als groeimarkt gezien.

H&M
hnm
Karl Lagerfeld