• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst/Winter 2017-18 Macrothema’s voor Mannen

Herfst/Winter 2017-18 Macrothema’s voor Mannen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Trendstop team brengt u de nieuwste trends die van invloed zullen zijn op de herenmode markt in herfst/winter 2017-18. Aanvankelijk uitgelicht in onze themaprognoses, zal deze belangrijke look de sector in 2017-18 en erna beïnvloeden. Onze inspirerende seizoensrapporten zijn samengesteld door onze Consumer Insights experts, die de commerciële waarde en levensduur van iedere trend beoordelen voor een optimale analyse waarop u uw beslissingen kunt baseren.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief inzicht in de vier belangrijke elementen van onze Herfst/Winter 2017-18 macrothema voor mannen, Minimalist Utility. Terwijl utilitaire thema’s de herenmode markt blijven domineren, ontwikkelt functionele mode zich in een nieuwe minimalistische richting. Functionele basisstukken met een praktische uitstraling worden opnieuw uitgevonden voor de moderne man door technische elementen en subtiele athleisure invloeden te integreren voor een stedelijke interpretatie van klassieke cargo stukken.

Minimalist Utility

De grens tussen formele en ontspannen kleding vervaagt. Minimalist Utility voegt een gevoel van precisie en verfijnde understatement toe aan functionele thema’s. Strakke silhouetten en minimalistische styling verheffen cargo stijlen voor een hedendaagse stadse uitstraling, terwijl een terughoudend palet van aardse tinten en weloverwogen anatomische elementen het in de toenemende mate verfijnde gevoel accentueren.

Colour & Print

Donkere aardse tinten en rijke basistinten versterken het winterpalet met een nieuwe kleurdichtheid. Een combinatie van verkoelende neutrale tinten in ijzige kleurschakeringen zorgt voor een winters gevoel. Zeefdruk technieken en monochrome typografie verwijzen naar de stedelijke en industriële aspecten van de trend, terwijl militaire herkomsten een update krijgen met een texturerende, tribal interpretatie van camouflagemotieven.

Surface & Materials

Traditionele stoffen krijgen een modernistische bewerking met hedendaagse kabels, gedefinieerde baleinen en stretchjersey. Performance en bruikbaarheid komen samen met waterbestendige afwerkingen en isolerende eigenschappen toegepast op toegesneden stukken. Gewaxt katoen introduceert een rustiek element, en voegt spanning toe aan kleermakersstijlen.

Apparel & Accessories

Hybride toepassingen worden belangrijk voor herfst/winter met de fusie van ontspannen en formele elementen in mode. Basisstukken voor heren worden opnieuw uitgevonden met gelaagde constructies en weloverwogen hardware details. Schoenen slaan de brug tussen zware arbeider en stedelijke atleet, terwijl multifunctionele accessoires duurzame constructies combineren met hoogwaardige afwerkingen.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot Fall Winter 2016-17 Top Collections by City van Trendstop, een essentieel rapport met de beste collecties van het seizoen en trendbepalende ontwerpers uit de grote modesteden. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: Louis Vuitton, Maison Margiela, Jil Sander, Agi & Sam, 1205, Versace, Christopher Raeburn, Christopher Kane, allen Herfst Winter 2016-17.

Trendstop