• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst Winter 2018-19 Haute Couture Overzicht

Herfst Winter 2018-19 Haute Couture Overzicht

Door Trendstop

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De catwalkexperts van Trendstop presenteren de meest inspirerende shows direct uit een van de meest extravagante en invloedrijke mode evenementen. Ondanks een looptijd van slechts vijf dagen, zorgde een volle Parijse agenda voor tal van ontwerpers die de fantasievolle kant van mode introduceerden. Hoewel het seizoen niets aan kunstenaarschap of atelier specialismes heeft ingeboet, ademden de collecties een meer jeugdige, moderne sfeer uit, waaruit blijkt dat de volgende generatie couture clientèle centraal stond. Ons uitgebreide, mondiale catwalkverslag en bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie belangrijke collecties die zich lieten inspireren door couture iconen, en die bewerkt werden met een hedendaagse visie. Bij Christian Dior toonde het huis de vakbekwaamheid en specialistische expertise van het huis, terwijl bij Chanel, Parijse bezienswaardigheden, en bij Givenchy, grote ontwerpers en beroemde muzen, verwezen naar de unieke geschiedenis van couture en diens toenemende aantrekkingskracht onder hedendaagse influencers.

Givenchy

Na de enorme furore omtrent de trouwjurk van Meghan Markle, koos ontwerpster Claire Waight Keller voor een ontroerende Givenchy Haute Couture collectie. Ze bracht een eerbetoon aan twee modelegendes: de oprichter van het huis, Hubert de Givenchy, die afgelopen februari overleed, en zijn muze, filmster Audrey Hepburn. Waight Keller liet zich hierbij inspireren door de minder bekende typische stijlen van Hepburn, waaronder capes en ‘peekaboo’ snitten’, en volgde daarbij elegante architectonische lijnen met een vleugje Hollywood glamour.

Chanel

Karl Lagerfeld bracht in zijn coutureshow een extravagante hulde aan Parijs, met recreaties van de Seine, marktstalletjes en de muren van de Grand Palais langs de oever. Geïnspireerd door de grijze stenen en luchten van Parijs, schitterden borduursels als stadslichten, terwijl de bruidsjurk van groen opaal, als grote finale, de Grand Palais zelf imiteerde.

Christian Dior

’Couture draait om iets dat verborgen is’ was de bepalende boodschap van de show van Christian Dior, waar de luxe van mooie maar rustige kleding werd gevierd. Vakmanschap was waarneembaar in de nauwkeurig gedrapeerde silhouetten, zoals nooit eerder te zien was bij pret-a-porter. Verfijnde details, ingetogen elegantie en interessante khaki en neutrale kleurcombinaties gaven een gevoel van alledaagse luxe.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot de Resort 2019 Key Theme Directions van Trendstop, een samengesteld overzicht van de meest essentiële thema’s van het Resort seizoen. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: allen Givenchy Haute Couture Herfst Winter 2018-19, Chanel Haute Couture Herfst Winter 2018-19, Christian Dior Haute Couture Herfst Winter 2018-19.

Trendstop