• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Hermès vol vertrouwen over toekomst

Hermès vol vertrouwen over toekomst

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hermès heeft over het eerste kwartaal van 2003 in Azië en de Verenigde Staten een inkomstendaling van 6% gerapporteerd, die vooral is veroorzaakt door het effect van de wisselkoersen. Wanneer dit effect niet wordt meegerekend dat is de verkoop over de maanden januari tot en met april met 3% gegroeid. De Franse producent van luxegoederen heeft dan ook meteen de verwachting uitgesproken dat de omzet over het komende boekjaar zal groeien. Tevens heeft het bedrijf, dat vooral bekend is van de luxueuze zijden sjaals, aangekondigd dit jaar voor ruim 160 miljoen euro te zullen investeren.

De investering wordt gedaan in de bouw van een logistiek platform en drie nieuwe fabrieken voor ledergoederen in Frankrijk. Ook zullen er verschillende nieuwe winkels worden geopend. Vorig jaar investeerde Hermès voor maar liefst 102 miljoen euro in het eigen bedrijf.

Het bedrijf heeft veel vertrouwen in Jean Paul Gaultier, die vorige maand werd aangesteld als creatief directeur van de prêt-à-porter lijn van Hermès. Tevens heeft het bedrijf een aandeel van 35% in het modehuis van Gaultier, dat buitengewoon goed draait. Zo werden vorig jaar drie nieuwe Jean Paul Gaultier-winkels geopend en is de verkoop van het label met 28% gestegen.

Hermès