• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Foute kersttruien

In Beeld: Foute kersttruien

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Mode

De laatste jaren is de foute kersttrui een heus item geworden, maar nieuw is de foute kersttrui niet. Het karakter Cliff Huxtable uit The Cosby Show, gespeeld door Bill Cosby, wordt gezien als een van de grondleggers. De Nederlandse Koos van den Akker was verantwoordelijk voor de look van het hoofdpersonage: hij maakte de bontgekleurde, patchwork truien. Rond de kerst werden dit truien met kerst-patronen. In 2001 kreeg de foute kersttrui een podium in de filmhit Bridget Jones's Diary.

Dit jaar trekt 23 procent van de Nederlanders een foute kersttrui aan met kerst. Althans, dat meldt Dresscode. Aan het onderzoek van de modewebsite deden 1.174 respondenten mee. Wachten tot kerst hoeft niet perse; vandaag, 16 december is het Foute Kersttruiendag. FashionUnited presenteert een aantal foute exemplaren.

Hema

Foto’s: Hema

LolaLiza

Foto’s: Website LizaLoza

Primark

Foto: Website Primark

H&M

Foto’s: Website H&M

Tipsy Elves

Tipsy Elves sloeg de handen ineen met Swarovski om een Santa Unicorn volledig te versieren met 24.274 kristallen. Aan de foute kersttrui, vermoedelijk een van de duurste kersttruien is ter wereld, hangt een prijskaartje van 30.000 dollar.

Foto’s: Tipsy Elves

Asos

Foto’s: Screenshot website Asos

En als bonus geen foute kersttrui, maar foute kerst kostuums van OppoSuits

Foto: Screenshot website OppoSuits

In Rotterdam wordt op 16 december een recordpoging foute kersttruien gedaan: de gemeente roept zoveel mogelijk mensen op bij elkaar te komen op het Stadsplein in een foute kersttrui. Aanmelden kan nog via Wereldrecordfoutekersttrui.nl. De kosten bedragen 7,50 euro. Dit bedrag gaat naar Save the Children. Het huidige record wordt gehouden door Kansas, Amerika, met 3.474 mensen.

Homepagefoto: H&M

Foute kersttrui
In Beeld
Kerst
Ugly Christmas Sweater