• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Opvallende modecampagnes voor het nieuwe seizoen

Mode

In Beeld: Opvallende modecampagnes voor het nieuwe seizoen

Door Esther Hut

29 jul. 2015

Stand out in the crowd geldt natuurlijk altijd in de modewereld. Zo wordt elk seizoen voor de advertentiecampagnes van alles uit de kast gehaald. Nu zo’n beetje alle modecampagnes voor herfst/winter 2015/16 zijn onthuld, zet FashionUnited de most buzzed-about campagnes op een rij.

De jaarlijks terugkerende bruidsjurken campagne van Vera Wang bestaat normaal gesproken uit witte jurken, maar nu zijn de zwarte jurken aan de beurt. De collectie is gefotografeerd door Patrick Demarchelier.

Yves Saint Laurent kondigde dinsdag aan terug te keren naar haute couture. Meer dan een decennium geleden presenteerde de ontwerper zijn laatste haute couture collectie, vlak voor zijn pensioen en zes jaar voor zijn overlijden.

Game of Thrones-actrice Gwendoline Christie is voor dit seizoen het gezicht van Vivienne Westwood. De Britse ontwerpster vond Christie perfect passen in het unisex thema van de collectie.

Zanger Sam Smith heeft dit seizoen een rolletje in de nieuwe Balenciaga campagne voor de herft/winter 2015 mannencollectie.

Balmain koos dit jaar voor verschillende bekende zusjes. Zo zijn onder andere Kendall en Kylie Jenner en Gigi en Bella Hadid in de campagne te zien.

Het Italiaanse label Marni heeft nog nooit een campagne gelanceerd. Tot nu toe. Een bijzondere campagne gefotografeerd door Jackie Nickerson.

Nog niet eens 18 jaar en nu al het gezicht van een grote campagne. Lily-Rose Depp (inderdaad dochter van) is dit seizoen het gezicht van de Chanel's pearl eyewear. In 1990 was haar moeder, Vanessa Paradis, al het gezicht van de Coco Chanel parfum. De foto's van Lily-Rose zijn gemaakt door Karl Lagerfeld zelf.

Poseren voor de concurrent. Donatella Versace vond het geen probleem en helpt Givenchy een handje met hun campagne.

Geen bekende actrices of modellen voor Coach dit seizoen. Zij kozen ervoor om een Franse bulldog te gebruiken voor hun handtassen collectie. Het hondje, genaamd Miss Asia Kinney, heeft dan wel weer een bekend baasje: Lady Gaga.