In Beeld: Wisseling van de wacht

Hoofdontwerpers switchen wat af. We zijn nog maar net bekomen van het nieuws dat Alexander Wang vertrekt bij Balenciaga, nu gaan de geruchten dat Phoebe Philo genoeg heeft van modehuis Céline en op zoek is naar een nieuwe baan. FashionUnited zet de most talked about ‘ontwerper­wisselingen’ van de laatste tijd per modehuis op een rijtje.

1. Balenciaga

Vorige week werd definitief bekend dat Alexander Wang vertrekt bij Balenciaga, omdat zijn contract niet wordt verlengd. Wang zal op 2 oktober zijn laatste collectie ­ damesmode voor de zomer van 2016 ­ presenteren in Parijs. Stilzitten doet hij zeker niet. Wang opent binnenkort namelijk zijn eerste Europese flagship store in Londen.

In Beeld: Wisseling van de wacht

Alexander Wang bedankt Balenciaga op Instagram. Wie de opvolger van Wang wordt is nog niet bekend, maar Balenciaga’s moederbedrijf Kering belooft de naam van de nieuwe hoofdontwerper ‘te zijner tijd’ bekend maken.

@balenciaga

A photo posted by ALEXANDER WANG (@alexanderwangny) on

2. Gucci

Na het vertrek van Frida Giannini bij Gucci draaide de geruchtenmachine op volle toeren. Saint Laurent­ ontwerper Hedi Slimane, Givenchy’s Riccardo Tisci en Maria Grazia Chiuiri van Valentino werden genoemd als favoriete mogelijke opvolgers. In januari kwam het hoge woord eruit: Alessandro Michele is de nieuwe hoofdontwerper van Gucci.

In Beeld: Wisseling van de wacht

3. Pucci

Nog geen week nadat Peter Dundas bekend maakte de nieuwe hoofdontwerper bij Roberto Cavalli te worden, heeft zijn oude werkgever al een vervanger gevonden. Het Italiaanse modehuis Emilio Pucci heeft Massimo Giorgetti aangesteld als nieuwe creatief directeur.

In Beeld: Wisseling van de wacht

4. Carven

Het is voor het eerst dat er een duo aan het roer staat bij het modehuis. Alexis Martial en Adrien Cailliadaud zijn de opvolgers van Guillaume Henry, die naar modehuis Nina Ricci vertrok.

In Beeld: Wisseling van de wacht

5. Schiaparelli

Fransman Bertrand Guyon werd in april aangesteld als de nieuwe hoofdontwerper van Schiaparelli. Daarvoor werkte hij bij Valentino. Het modehuis zocht sinds november vorig jaar al een nieuwe creatieve leider. Toen stapte Marco Zanini na twee jaar op.

In Beeld: Wisseling van de wacht

6. Donna Karan

Begin juli maakte Donna Karan bekend af te treden als hoofdontwerper van haar eigen label. Ze blijft wel bij het bedrijf betrokken als adviseur. Donna Karan International zegt op dit moment nog niet op zoek te zijn naar een opvolger.

In Beeld: Wisseling van de wacht

7. Céline

Het nieuwste gerucht gaat over Céline hoofdontwerpster Phoebe Philo. Zij zou het reizen tussen haar woonplaats Londen en Parijs, waar het hoofdkantoor van Céline is gevestigd, beu zijn. Geruchten gaan dat Philo in gesprek is met Richemont, het luxe merk dat tevens eigenaar is van modehuis Chloé.

In Beeld: Wisseling van de wacht

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN