• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Inditex betreedt interieurmarkt

Inditex betreedt interieurmarkt

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Spaanse Inditex wil het enorme succes dat de groep op de kledingmarkt heeft geboekt gaan herhalen in de interieurbranche. Deze week heeft het bedrijf, dat onder meer de populaire Zara-keten heeft ontwikkeld, bekend gemaakt dat het werkt aan een gespecialiseerde interieur winkelketen. De interieur-collectie van Inditex zal voor 80% bestaan uit beddengoed, handdoeken en dekens. De overige 20% van de collectie bestaat uit serviesgoed en bestek. De opening van de eerste filialen van de nieuwe keten laten niet lang op zich wachten, want in augustus en september van dit jaar worden er al vijftien geopend. Waar de nieuwe winkels precies komen is nog niet bekend gemaakt, maar het is meer dan waarschijnlijk dat de eerste in Spanje worden gevestigd.

Voor de interieurbranche wil Inditex niet alleen aparte eigen winkels vestigen. Het bedrijf gaat ook interieur-afdelingen in bestaande Zara-filialen inrichten. Een woordvoerder van Zara zei hierover in de Britse Times: "Ten einde te profiteren van de bestaande mogelijkheden wil het bedrijf de verschillende activiteiten optimaal integreren." Analysten zetten vraagtekens bij de opening van een aparte keten, juist omdat Inditex al over een flinke hoeveelheid winkels beschikt

Momenteel heeft Inditex zes kledingketens, waaronder ook Massimo Dutti, Bershka en Oysho. Het bedrijf heeft een snelle groei doorgemaakt. Sinds 2000 zijn de inkomsten van Inditex, dat geen andere jaarcijfers bekend maakt, met ongeveer 52% gestegen tot 4 miljard euro. Het bedrijf heeft bijna dan 1650 winkels in 45 landen wereldwijd.

Inditex