• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Inkomsten Fila met 20% afgenomen

Inkomsten Fila met 20% afgenomen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Uit de kwartaalcijfers die het Italiaanse Fila deze week bekend heeft gemaakt blijkt dat de producent van sportkleding en -schoenen zijn schuldenlast fors heeft weten te verminderen, maar wel een flinke inkomstendaling te verduren heeft gekregen van maar liefst 20%.

Fila, dat in maart van dit jaar is overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Cerberus, heeft laten weten dat het netto verlies over de eerste drie maanden van dit jaar gedaald is tot 6,4 miljoen euro tegen 31,6 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst van het concern is gedaald tot 83,3 miljoen euro (93,9 miljoen in 2002), maar beslaat slechts 40,4% van de totale omzet. De internationale verkoop liep met 20% terug tot 206,2 miljoen euro. Fila heeft in een verklaring laten weten dat dit het gevolg is van het afstoten van een aantal afdelingen en ongunstige wisselkoersen.

De verkoop van kleding is met 15 procent gedaald tot 114,5 miljoen euro, terwijl de verkoop van schoenen met 27 procent is afgenomen totn 83,6 miljoen euro. In Europa kreeg Fila een verkoopdaling van 27 procent te verduren tot 66,3 miljoen euro. In de Verenigde Staten daalde de verkoop met elk procent tot 75,8 miljoen euro. CEO Marco Isaia: "We hebben alle zakelijke variabelen onder controle" en dat het bedrijf op de goede weg is. "We verwachten een stabiele winstgroei en een positieve cash flow."

FILA