• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jil Sander in het rood

Jil Sander in het rood

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Duitse modehuis Jil Sander, eigendom van het Italiaanse luxe goederen concern Prada, heeft 2001 zoals verwacht met verlies afgesloten. Het bedrijf uit Hamburg gaf afgelopen jaar twee keer een winstwaarschuwing. Het verlies bedraagt 1.8 miljoen euro tegenover een winst van 4.3 miljoen het jaar daarvoor. De omzet over 2001 was 90.7 miljoen euro, 3.6 procent minder dan in het jaar 2000.

De aparte Jil Sander Group zag de omzet stijgen met 3 procent tot 138.9 miljoen euro, met een verlies van 10.7 miljoen. Vorig jaar was dat nog een winst van 4.8 miljoen euro. Jil Sander zag haar winst terug lopen door de negatieve marktomstandigheden, waarin het moeilijker is de producten aan de man/vrouw te brengen. Het bedrijf verwacht volgend jaar weer winst te maken.

Afgelopen jaar kocht Jil Sander de import en distributie rechten terug in Japan en heeft daar nu acht eigen Jil Sander winkels. De openingen van winkels in Düsseldorf en Taipei, alswel ook een investering in de London flagship store, hadden een negatief effect op de cijfers.

 

Jil Sander