• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kanye West haalt alweer woede CFDA op de hals
Kanye West haalt alweer woede CFDA op de hals

Mode

Kanye West haalt alweer woede CFDA op de hals

Door Caitlyn Terra

2 feb. 2017

De rapper, ontwerper en zakenman Kanye West haalt zich weer de woede van Council of Fashion Designers of America op de hals door tegelijkertijd met Marchesa te showen buiten het officiële New York Fashion Week schema. West maakte via Twitter bekend dat Yeezy 5 op Pier 59 wordt gepresenteerd op 15 februari om 5 uur ‘s middags lokale tijd.

“Doordat hij niet via de officiële kanalen gaat schopt het de hele week in de war en het is oneerlijk tegenover de ontwerpers die een plek hebben verworven door middel van de normale procedure,” zegt CEO van het CFDA Steven Kolb tegen WWD. Dat is nog niet alles: Kolb roept op weerstand te bieden tegen West.“Dit gedrag is niet acceptabel en moet niet getolereerd worden door de industrie.”

Zijn vorige shows van Yeezy werden keer op keer kort van te voor bekendgemaakt. West koos de afgelopen drie keer ook een tijdsinterval zonder de CFDA op de hoogte te stellen. De Council steekt veel tijd en moeite om ontwerpers ieder hun moment in de spotlight te geven. Het komt bijna nooit voor dat shows elkaar overlappen. Vorig jaar februari hebben Marissa Web en Adam Schulman zelfs hun show verzet vanwege de onverwachte aankondiging van West.