• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kledingstress

Kledingstress

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eén op de vijf Britse vrouwen heeft regelmatig ruzie met haar partner over hoe zij zich kleedt en één op de twee geeft toe zich vaak zorgen te maken over hun kleding en hoe zij eruit ziet.

 

Dat is naar voren gekomen uit een onderzoek van deodorantfabrikant Sure Christal.

Van de ondervraagde Britse vrouwen is 28% onzeker over hun kleding en maar liefst 22% van de vrouwen komt regelmatig te laat omdat zij niet kon beslissen wat zij moest aantrekken.

Tweederde van de vrouwen die werden ondervraagd liet weten meerdere kledingstukken te bezitten die hen niet (meer) passen. Een even grote groep zei dat zij niet precies weet wat zij in hun kledingkast heeft hangen en ruim 31% gaf aan dat zij kleding in teveel verschillende stijlen bezit.

Psychologe Donna Dawson: "Vrouwen die andere aspecten van hun leven keurig op orde hebben, blijken volledig in paniek te kunnen raken waar het hun kledingkeuze betreft."

Een verklaring hiervoor zoekt Dawson in het feit dat deze vrouwen, nu iedereen obsessief met zijn uiterlijk bezig is, lijden onder de aanname dat zij er altijd goed uit moeten zien en zich volgens de laatste mode moeten kleden.

Kleding