Klimaattop 2018 in Polen: dit gebeurt er op modegebied
bezig met laden...
Dat de mode industrie de tweede grootste vervuiler is van het milieu is voor menig professional bekende informatie. Het wordt immers in bijna elk artikel over duurzame mode genoemd. Om het effect van de industrie terug te dringen bestaan verschillende initiatieven. Deze week vindt de Klimaattop in Polen plaats en ook daar gebeurt op modegebied genoeg.
Zo lanceert Stella McCartney op 10 december in samenwerking met de Verenigde Naties de ‘Fashion Industry Charter for Climate Action’ om actie te ondernemen voor het milieu, zo meldt The Guardian. Brits ontwerper McCartney zet zich van meet af aan in voor het milieu op elk vlak. De ontwerper wil collectieve actie zodat productiemethoden met lage kool uitstoot kunnen opschalen, zodat de economische levensvatbaarheid toeneemt.
Diverse Zweedse merken zoals H&M, Kappahl en Peak Performance hebben zich aangesloten bij The Sustainable Fashion Academy voor de ‘Swedish textile initiative for climate action’. De betrokken partijen willen hun impact op het milieu met 30 procent reduceren tegen 2023, wat overeenkomt met de oorkonde die McCartney met de Verenigde Naties lanceert. “De SFA gelooft dat de enige legitieme manier waarop de kleding en textielindustrie onze bijdrage aan global warming kan aanpakken, is het maken van doelen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. In Zweden hebben we kennis en expertise om de leiding te nemen. Daarom hebben we de Swedish Textile Initiative for Climate Action gelanceerd,” aldus Michael Schragger, oprichter van de Sustainable Fashion Academy in een statement.