• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Komt Amazon met eigen modelabel?

Komt Amazon met eigen modelabel?

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

E-tailer Amazon zou een eigen modelabel lanceren en is volgens de Britse krant The Guardian momenteel in onderhandeling met voormalig hoofd damesmode voor Marks & Spencer Frances Russell.

De geruchten over een eventuele lancering begonnen eerder deze maand toen Amazon diverse advertenties op zijn vacaturesite plaatste voor functies als ‘merchandiser’ en ‘pasvorm specialist’. In een van zijn advertenties stond: “Als je nieuwe kleding, schoenen, horloges en sieraden nodig hebt, denk je dan aan Amazon? Nog niet? Daar gaan wij verandering in brengen.”

In 2002 lanceerde de e-tailer een modesite, en inmiddels is het hard op weg een van de grootste moderetailers van de Verenigde Staten te worden. Er zijn echter hiaten in het aanbod, omdat er merken zijn die niet via Amazon willen verkopen omdat ze vrezen hun cachet te verliezen naast de verkoop van meer alledaagse producten. Amazon’s vice-voorzitter mode, Jeff Yurcisin, zei vorig jaar dat hij kansen zag in de start van een eigen label om die hiaten te vullen.

Vooralsnog is onbekend waar Russell voor Amazon aan de slag zou gaan, in de Verenigde Staten of Engeland. Amazon weigerde commentaar te geven.

Amazon