• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Leerdesigners werken samen

Leerdesigners werken samen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nederlandse ontwerpers die werken met leer slaan de handen ineen. Op initiatief van de handschoenontwerpster Ines van den Born is het samenwerkingsverband Dutch Leather Design opgericht dat tot doel heeft luxueuze producten en nieuwe ontwerpers internationaal onder de aandacht te brengen.

De collectie van de site is divers. Niet alleen de handschoenen van Gloves Europe zijn erop te vinden, maar ook tassen en kleding. Ook minder voor de hand liggende producten, zoals lingerie van lamsleer en zelfs een beddensprei van schapenleer worden op de site te koop aangeboden. Van den Born besloot de website op te richten omdat ze van collega's vaak verzoeken ontving om artikelen op haar site te koop aan te bieden.

Officieel is de website die het verbond oprichtte al sinds mei in de lucht, maar tot nu toe werd de site vooral bezocht door belangstellenden uit het buitenland. "We hebben er in Nederland nog nauwelijks bekendheid aan gegeven", verklaart Van den Born de uitgebleven belangstelling vanuit Nederland. Met haar ervaring als ontwerpster van luxueuze leren handschoenen is ze er echter van overtuigd dat er ook in Nederland voldoende belangstelling is voor dergelijke producten. De nieuwsbrief voor geïnteresseerde klanten telt reeds 2500 inschrijvingen.

Leer