• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • LVMH verkoopt Gucci aandeel aan Credit Lyonnais

LVMH verkoopt Gucci aandeel aan Credit Lyonnais

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) verkoopt zijn resterende 12,2%-belang in Gucci voor euro 1,1 mrd aan Credit Lyonnais, als onderdeel van de eerder gemaakte afspraken met overnamepartij PPR. Hiermee beëindigt LVMH zijn relatie met de Italiaanse concurrent, drie jaar nadat het de aandelen kocht.

De verkoop van 11,6 miljoen aandelen is onderdeel van de in begin september bereikte overeenkomst met het Franse detailhandelsconcern (PPR). Na langdurige juridische conflicten kwamen de twee overeen dat LVMH zijn 20,6%-belang in Gucci aan PPR zou verkopen. Om deze overeenkomst te bezegelen werd al 8 miljoen aandelen aan PPR verkocht. Een ander deel van de overeenkomst was de uitkering van een speciaal dividend van euro 7 per aandeel dat op 14 december werd uitgekeerd. LVMH doet de aandelen van de hand voor ongeveer euro 99 per stuk.

Hiermee doet het afstand van de mogelijkheid om de aandelen in maart 2004 te verkopen tegen euro 101,50 per aandeel, zoals afgesproken. LVMH wil eerder zijn schulden aflossen en wacht daar niet op. LVMH sprokkelde het belang van 20,6% in de maanden januari en februari 1999 bij elkaar voor een gemiddelde prijs van euro 62,70. Bron: De Financieele Nieuwsdienst/BN

Gucci
LVMH