• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Maak het bont

Maak het bont

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Warm, zacht en fluffy: bont is here to stay. Hoewel men in Amerika en Italië nog wel eens een bontjasje aan wil schaffen, kiezen wij natuurlijk voor nep. Maar dat betekent helemaal niet dat de trend aan ons voorbij moet gaan! Met de nieuwe mooie imitatie-soorten is er namelijk volop keus.

Het eerste sein dat nepbont het deze winter helemaal maakt, waren de heerlijk comfortabele yeti-schoenen die overal in de winkels opdoken. Vervolgens begonnen sterren als Beyoncé (wel echte) korte witte konijnenjasjes te dragen. Ook hoeden, stola's en handschoenen met bontafzetting duiken overal op.

Maar dé grote trend dit jaar is (imitatia) bont, gebruikt als kraag of manchetten aan tops of jassen, of als accent aan accessoires als tassen. En dat is handig, want op die manier is een outfit in een handomdraai chique en zwoel. Bovendien staat het niet zo zwaar en massief.

Zo kwam John Galliano met het item van deze winter: de tas met bonten schouderbandje. In zijn Dior show werd deze heel sexy gedragen met een bikini, net zoals de bontjassen overigens. "Toch nog een beetje warm", zal hij gedacht hebben.

Dé bekende bontgebruiker is Fendi. Het modehuis, dat recentelijk een klap kreeg toen Simona Fendi op achtenegentig jarige leeftijd plotseling overleed, staat bekend om haar vakmanschap op dit gebied. Het familiemerk kiest deze winter voor grote bontboots en fluffy inzetjes op leren jassen en rokken.

Lagerfeld ontwierp voor dit modehuis ook een nieuwe stof: het gebreide bont.. Een trui van dit materiaal is heerlijk zacht, en staat zowel stoer als superverleidelijk. En er zijn al nep-varianten gesignaleerd. Nu is er niets meer dat ons ervan weerhoud deze winter te zwelgen in warmezachtheid. (MvdP)

Bont