• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mager boekjaar Levi's Strauss & Co.

Mager boekjaar Levi's Strauss & Co.

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het afgelopen boekjaar is geen ijzersterk jaar geweest voor spijkerbroekenfabrikant Levi's Strauss & Co. Afgelopen maandag maakte het bedrijf de resultaten bekend over het jaar, dat op 24 november jl. eindigde. Hoewel de netto verkoop licht steeg -- twee procent -- in het vierde kwartaal, daalde de winst in die periode tot 502 miljoen dollar (506 miljoen in 2001). Dit reslutaat zou vooral het gevolg zijn van herstructureringsoperaties en sluitingen van fabrieken in de Verenigde Staten en Schotland.

Ook over het hele boekjaar daalde de netto verkoop met drie procent, tot 4,137 miljoen dollar (4,259 miljoen vorig jaar). De winst over het afgelopen boekjaar daalde van 1,797 miljoen dollar in 2001 tot 1,685 miljoen in 2002.

Het netto inkomen van Levi's Strauss & Co. daalde met maar liefst 84 procent tot 25 miljoen dollar, vergeleken met 151 miljoen vorig jaar. Ook deze scherpe daling is grotendeels het gevolg van herstructeringsoperaties en bijkomende kosten. Zonder bijtelling van deze kosten daalde het netto inkomen met 24 procent, zo liet het bedrijf in een verklaring weten.

Omdat het bedrijf bovendien 111 miljoen dollar aan schuld heeft afgelost, heeft Levi's Strauss & Co. vertrouwen in het komende financiële jaar. Phil Marinau, directeur van het bedrijf: "We hebben de productlijnen van onze verschillende merken efficiënter gemaakt en geloven dat onze merken Levi's, Dockers en Levi's Strauss-labels de beste pasvorm, afwerking en stoffen bieden in de markt."

Vorige week lanceerde Levi's Strauss & Co. een vernieuwde versie van de authentieke Levi's spijkerbroeken. Voor deze Type 1-lijn koestert het bedrijf grote verwachtingen voor het komende jaar.

 

 

 

 

 

Levis