• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • McGregor koopt Adam Menswear

McGregor koopt Adam Menswear

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Nederlandse modehuis McGregor Fashion Group koopt Adam Menswear van Euretco. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Adam Menswear is een herenmode-keten met een zogenaamde 'city'- en een 'casual' collectie. De lijn beweegt zich in het midden tot hoge segment. De herenmodeketen heeft in Nederland 45 winkels en heeft over 2004 een omzet van €23 miljoen gerapporteerd. Er werken 115 mensen in voltijd bij het bedrijf.

De bedrijven hebben geen overnamebedrag bekendgemaakt. "Daar doen wij geen mededelingen over", aldus financieel-directeur Joep van Straaten. McGregor verwacht de aankoop in de eerste helft van februari af te kunnen ronden. Daartoe moet eerst nog het boekenonderzoek en de gesprekken met ondernemingsraden worden afgerond. De financieel-directeur verwacht dan nadere mededelingen over de overname te kunnen doen.

McGregor en Gaastra zijn de belangrijkste merken van de McGregor Fashion Group, die in 1993 werd opgericht. Tot de groep behoren verder de dress-shirt-merken Dimaggio, King, Elmior en Royal Cotton.

Het aantal modewinkelformules van Euretco, een van de belangrijkste spelers in de non-food detailhandel in Nederland, is inmiddels behoorlijk aan het uitdunnen. Zo verkocht de retailcombinatie in november de grote maten-winkelketen BeMore. De business unit Euretco Fashion heeft nu nog de lingerieketen LinCHérie met ca. 35 winkels, modewinkelformule Passepartout (22 winkels), Jeans Centre met 87 filialen, Witteveen en For Sale. Verder heeft Euretco in 2003 het fashionmerk Elle in huis gehaald en heeft het nog de merken Cracker en Twinlife in het portfolio.

McGregor