• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Medewerkers in de schoenenbranche werven

Medewerkers in de schoenenbranche werven

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In de modebranche is het reeds jarenlang gebruikelijk om gebruik te maken van een specifiek werving en selectie bureau dat zich richt op personeel in de mode. In de schoenenbranche was er nog geen bureau dat zich specifiek op medewerkers in de schoenenbranche richt. Met de komst van Retail Talent is daar verandering in gekomen.

Dit bureau richt zich op het werven en selecteren van geschikt personeel voor bedrijven in de schoenenbranche. Geen gemakkelijke opgave aangezien een schoen geen makkelijk product is, en medewerkers veel productkennis moeten hebben.

Robert Nieland van Retail Talent verklaart zich nader: "We beloven geen gouden bergen. Wel beloven we een unieke dienstverlening zowel in kwalitatief als in kwantitatief opzicht. Een consultant bij Retail Talent heeft altijd ervaring in de retail én in de arbeidsbemiddeling. Loopt graag daadwerkelijk een of twee dagen mee met een filiaalmanager of een regiomanager om zich echt vast te bijten in de ins and outs van een organisatie indien dat wenselijk of nodig is bij een nieuwe organisatie. Wil van kandidaten veel meer weten dan hun opleiding en werkervaring en motivatie. Voordat mensen trouwen leren ze elkaar meestal erg goed kennen, Retail Talent beschouwt een arbeidsovereenkomst als een zakelijk huwelijk tussen een kandidaat en een organisatie. Wij doen heel veel om te ervoor te zorgen dat beiden in korte tijd elkaar heel erg goed leren kennen."

Een consultant van Retail Talent voert het eerste gesprek met een kandidaat. Dit gesprek wordt op video opgenomen en op een cd gebrand. In dit gesprek komen allerlei wezenlijke vragen aan de orde m.b.t. functionele achtergrond, motivatie, en persoonlijkheidskenmerken van de kandidaat. Indien u interesse heeft in een kandidaat én de kandidaat heeft interesse in uw organisatie dan ontvangt u de video-cd de volgende dag per post.

Deze werkwijze heeft grote voordelen, op uw pc kunt u de kandidaat antwoord zien en horen geven op die vragen door simpelweg de vragen aan te klikken. Voordat u besluit om de kandidaat uit te nodigen voor een gesprek heeft u zelf via deze video-cd al een behoorlijke indruk van de kandidaat. Via Retail Talent vindt u met zekerheid zeer geschikte medewerkers.

Retail