De belangenorganisatie voor ondernemers in de mode-, schoenen- en sportdetailhandel gooide vorige week namens haar leden het hoge woord eruit: ondernemen wordt de ondernemer onmogelijk gemaakt. Het bedrijfsleven ziet zich in geval medewerkers die in de WAO terechtkomen, geconfronteerd met torenhoge boetes en wordt daarmee gestraft voor het in dienst hebben van medewerkers die veelal zonder schuld van de werkgever arbeidsongeschikt zijn geraakt.

Ondertussen is bekend dat ook de branche-organisaties voor de kappers en die voor de drogisterijen in actie komen. De Limburgse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers heeft een handtekeningen actie in touw gezet.

Op de speciale reactie site van Mitex kwamen vele opmerkingen van collega-ondernemers binnen. MKB Nederland gaat een proefproces starten inzake de pemba boetes die ondernemers krijgen opgelegd in verband met WAO-gevallen. De Mitex-actie heeft tot op heden zeker effect gehad, en Mitex gaat natuurlijk door. De komende tijd staat met name het bewerken van het politieke circuit in Den Haag hoog op de agenda.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN