• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mitex-voorzitter kondigt aftreden aan

Mitex-voorzitter kondigt aftreden aan

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Directeur Jan Meerman beoogd opvolger

Op maandag 27 oktober 2003 treedt Betty van Arenthals af als voorzitter van brancheorganisatie Mitex. Jan Meerman, de huidige directeur van Mitex, is door het Hoofd Bestuur van Mitex gevraagd zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap.

Jan Meerman, sinds 1995 directeur van Mitex, werkte eerder o.a. bij inkooporganisatie Deco. Betty van Arenthals, twaalf jaar voorzitter van de grootste brancheorganisatie in de Nederlandse detailhandel, stelt zich niet beschikbaar voor een vijfde bestuurstermijn. Wel blijft zij als adviseur aan Mitex verbonden. Ook zal zij zich namens Mitex blijven inzetten voor het midden- en kleinbedrijf op Europees niveau in haar rol als voorzitter van het AEDT Institute, de 'Europese brancheorganisatie' voor mode-ondernemers. Jan Dirk van der Zee, nu adjunct-directeur bij Mitex, is de beoogde opvolger van Jan Meerman.

Sinds Betty van Arenthals twaalf jaren geleden de voorzittershamer overnam, maakte Mitex een enorme groei door en inmiddels is de organisatie spreekbuis namens de gehele branche. Momenteel zijn 4400 ondernemers met in totaal 13.000 mode-, schoenen- en sportwinkels lid van Mitex en nog steeds groeit het ledental.

Op 27 oktober 2003 hebben Mitex-leden tijdens de Mitex Ondernemersdag gelegenheid afscheid te nemen van hun voorzitter. Op 6 november 2003 vindt een afscheid plaats voor alle relaties van Mitex.

Mitex