• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modefabriek en Showroom toch tegelijk

Modefabriek en Showroom toch tegelijk

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modevakbeurzen Modefabriek en Showroom zullen volgend jaar gelijktijdig plaatsvinden op 20 en 21 januari. De reden hiervoor is niet dat beide beurzen worden samengevoegd, zoals na afloop van de vorige edities als mogelijkheid werd geopperd, maar het feit dat Amsterdam RAI geen plaats beschikbaar heeft om Showroom in een ander weekeinde te houden. Beursdirecteur Rick van Rijthoven benadrukt dat het gelijktijdig plaatsvinden van de twee beurzen voor de organisatie geen problemen oplevert. "Modefabriek en Showroom worden door aparte teams georganiseerd."

Volgens Van Rijthoven heeft de RAI er "alles aan gedaan" om een ander weekend voor Showroom te vinden, maar dat is niet gelukt. "Dat beide beurzen gelijktijdig plaatsvinden, was niet de bedoeling, maar dit keer hebben we gewoon geen keus." Showroom en Modefabriek zullen volgens de directeur hun eigen identiteit behouden en in aparte hallen worden georganiseerd. Het is ook niet de bedoeling dat bezoekers bijvoorbeeld met één entreekaartje beide beurzen kunnen bezoeken. "Ik kan me ook niet voorstellen dat belangstellenden voor de Modefabriek iets op Showroom te zoeken hebben.

Dat is een heel ander publiek." Dat de twee beurzen nu door omstandigheden gelijktijdig plaatsvinden is wel frappant. Bij voorgaande edities waren geluiden te horen tegen een verdere versnippering van het beurslandschap en vóór samenvoeging van de twee. Volgens de organisatie zal na de volgende editie worden bekenen of de beurzen ook in de toekomst op dezelfde data kunnen plaatsvinden of toch weer apart worden georganiseerd.

Modefabriek
SHOWROOM