• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modelabel John Galliano verlegt focus naar couture

Modelabel John Galliano verlegt focus naar couture

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het ready-to-wear-label opgericht door John Galliano gaat zich focussen op een couture aanpak. Het merk neemt de productie en distributie weer in eigen handen, aldus de nieuwe commerciële directeur Sébastien Roubaud tegenover FashionNetwork. Het merk wordt nu gerund door voormalig assistent van Galliano, Bill Gaytten.

Italiaanse groep Modalis was tot nu toe manager van het productie- en distributieproces van het merk. De licentieovereenkomst is recentelijk stop gezet door John Galliano.“We willen meer controle uitoefenen over ons product. Daarom beginnen we nu vanaf het begin met distributie die intern geregeld wordt,” licht Roubaud toe. “De collecties worden in Italië door onze partners gemaakt en de couture items in het atelier in Parijs.”

De nieuwe focus betekent niet dat John Galliano ook haute couture stukken gaat maken. “We willen ons concentreren op de waarden van couture, meer in sync met de luxueuze geest van ons merk. We blijven weg van haute couture, maar we willen graag items introduceren die verfijnd zijn en het hogere segment complimenteren.”

Om de geest van het merk nog meer naar voren te laten komen is de winkel in Parijs aan de Rue Saint-Honoré opnieuw ingericht en gelanceerd. Daarnaast is er een tweede winkel geopend in de stad aan de Rue Archives waarin de nadruk ligt op het nieuwe concept.

Beeld: John Galliano
John Galliano