• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modenominaties Dutch Design Award 2015 bekend

Modenominaties Dutch Design Award 2015 bekend

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De nominaties voor de Dutch Design Awards 2015 zijn bekend gemaakt. In de categorie Mode ontvangen Maison the Faux, Lanvin (Lucas Ossendrijver) en Lernert & Sander een nominatie. Dat heeft de organisatie laten weten.

Maison the Faux werd genomineerd voor zijn bijzondere derde catwalkshow tijdens de Amsterdam Fashion Week in januari. Opvallend was dat het gedeelte wat doorgaans backstage plaatsvindt, nu op de catwalk gebeurde; van omkleden tot visagie. De selectiecommissie sprak van ‘een originele wijze van presenteren’.

Ook modehuis Lanvin onder leiding van Lucas Ossendrijver ontvangt een nominatie voor de najaarscollectie van de mannenlijn, die gepresenteerd werd tijdens Paris Fashion Week in januari. De collectie kenmerkte zich door nieuwe interpretaties van mannenmode, tactiliteit van stoffen en interpretatie door lijn- en kleurgebruik. “Ossendrijver heeft de mannenmode van Lanvin op de kaart gezet,” aldus de selectiecommissie.

Als laatste zijn Lernert & Sander genomineerd voor hun video van modemerk COS, waarin de focus ligt op ‘The sound of COS’. Met behulp van alledaagse gebruiksvoorwerpen als een peper-en-zoutstel, bubbeltjesplastic, luxaflex en een basketbal worden de geluiden die onze kleren maken als we ze aantrekken of erin lopen op humoristische wijze nagebootst.

Dutch Design Awards