Een handvol demonstranten stond maandagavond voor het Amstel opgesteld om te protesteren tegen het gebruik van bont door couturier Frans Molenaar. De ontwerper presenteerde die avond in het Amsterdamse hotel namelijk zijn 76e couture collectie voor najaar/winter 2003-2004.

Molenaar staat niet alleen bekend om zijn bont-gebruik maar ook om zijn traditionele, luxe en vooral zeer draagbare collectie. Wat was er te zien? Veel broekpakken met jasjes in verschillende lengtes, gemaakt van wollen crêpe en -tweed, maar ook cashmère, leer en suède. Ook getailleerde jasjes gecombineerd met kokerrok of een wijd cirkelvormig model. Verder elegante japonnen, afgezet met een brede losvallende bies (ook wel sinaasappelschil genoemd), wat resulteert in een damesachtig beeld met een Mediterrane zwier.

Kleuren zijn bij Molenaar deze winter veelal donker. Zwart, bruin, grijs met hier en daar een felle noot. Verder was er inderdaad veel bont, in shawlkragen, losse manchetten en hoeden en in alle kleuren van de regenboog. Zelfs de winterse bruid in de finale van de show droeg manchetten, mof en muts van wit bont. Voor diegenen die geen bont willen dragen zijn de kleren van Frans Molenaar ook zónder te bestellen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN