• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nederlandse dassenfabrikant Micro kiest voor Navision en Pebblestone Fashion

Nederlandse dassenfabrikant Micro kiest voor Navision en Pebblestone Fashion

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse dassenfabrikant Micro, gevestigd te Rotterdam, heeft zeer recentelijk een overeenkomst gesloten met Pebblestone information systems voor automatisering van haar volledige logistieke en financiële administratie alsmede het aansturen en plannen van de productie. Micro heeft reeds jaren geleden besloten dat de strategische inzet van IT een belangrijke succesfactor voor haar is. Mede door de inzet van IT heeft Micro sterk kunnen groeien. Zo sterk zelfs dat het huidige IT systeem een beperkende factor begon te vormen! Men is op zoek gegaan naar een omgeving, die de visie van het management verder kan ondersteunen. De keus is, na een gedegen selectietraject, op Navision Attain en Pebblestone gevallen. Navision, omdat dit moderne, open software is, waarmee zowel de interne logistiek als de communicatie met externe partners (vertegenwoordigers, leveranciers en klanten via het internet) uitstekend geïmplementeerd kan worden. Pebblestone, omdat zij door haar jarenlange ervaring in de modebranche precies die extra kennis en ervaring brengt welke Micro verder zal helpen op de ingeslagen weg.

Het project omvat de processen van orderentry (via vertegenwoordigers), configureren van dassen die speciaal op verzoek van de klant ontwikkeld worden, de planning en aansturing van de productie, het magazijnbeheer en de distributie van het eindproduct naar de klant. Via de geïntegreerde financiële administratie worden alle financiële stromen op basis van de lokale wetgeving geadministreerd (Micro heeft ook vestigingen in meerdere landen van Europa).

Uniek te noemen is de koppeling met het Internet en FashionUnited.com, waar Micro een samenwerking mee heeft. Via deze "portal" kunnen klanten via het Internet o.a. de producten van Micro bestellen. Ook kunnen de producenten, via het internet, on-line toegang krijgen tot de logistieke gegevens, zodat het productieproces veel efficiënter kan gaan verlopen. Tegelijkertijd met het automatiseringstraject is Micro bezig met de bouw van een nieuw logistiek magazijn om de verdere groei op te kunnen vangen. De keuze voor Pebblestone information systems is gebaseerd op de uitgebreide kennis en ervaring die Pebblestone heeft in de automatisering van Fashion bedrijven. Met meer dan 60 klanten is Pebblestone een specialist in de Fashion branche. De oplossing Pebblestone Fashion is gebaseerd op Navision Attain. Achtergrondinformatie Pebblestone information systems b.v.: Pebblestone information systems B.V. is een Navision Solution Center, gespecialiseerd in de Fashion branche. De klantenkring van Pebblestone (meer dan 60 bedrijven) bestaat uit groothandels en productiebedrijven in o.a. kleding, schoeisel, sportartikelen, accessoires. Pebblestone heeft vestigingen in Nederland (Nieuwerkerk a/d IJssel, Hengelo) en België (Antwerpen). Daarnaast werkt zij samen met partners in de gehele wereld voor wereldwijde implementaties van haar Pebblestone Fashion pakket. Recentelijk heeft Pebblestone de Fashion divisie van Improve Information Systems uit Nijkerk overgenomen en is daarmee een van de grootste leveranciers van IT voor de Fashion branche.

Pebblestone