• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • New York Fashion Week in 5 trends

New York Fashion Week in 5 trends

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het catwalkcircus van de damesmode vangt aan in New York. In the big apple worden de meest commerciële trends geboren. Hoewel het experiment niet wordt geschuwd, zijn in New York naar verhouding meer designers die collecties voor hun klanten maken. Victoria Beckham, Alexander Wang, Jason Wu, stuk voor stuk zeggen ze dat goed luisteren naar clients het meest belangrijk voor hen is.

1. Sprekende jassen
Geen collectie zonder markante overjas. Outerwear rules. Modejournalist Nicole Phelps zegt: “Iedere New Yorker heeft een sterke jas nodig. Niet alleen om warm te blijven, ter bescherming tegen guur weer, maar omdat je altijd iemand kan tegenkomen op straat en dan de jas het kledingstuk is dat mensen zien en dat een statement moet maken.” De winterjas blijft ruim maar is meer uitgewerkt, rijker gedecoreerd en kleuriger, dan voorgaande seizoenen. Ook is opvallend veel bont te zien.

BCBG Max Azria - 3.1. Phillip Lim

2. All black
Zwart is de kleur van de winter en sowieso de populairste modekleur dus dat zwart vaak opduikt in modecollecties ligt voor de hand. Maar aankomende winter voert zwart meer dan anders de boventoon. Alexander Wang’s wintercollectie spant de kroon en is volledig zwart. Waarom? Omdat de klant erom vraagt. Ook Donna Karan is spaarzaam met kleur, zelfde geldt voor onder meer Tom Brown en The Row.

Alexander Wang - Donna Karan

3. Sterke accessoires
Bij de presentatie van nieuwe collecties zijn het niet alleen de outfits waar het om draait. De verkoop van schoenen en tassen maken voor een modebedrijf vaak het verschil als het om de winstgevendheid draait. De nieuwe it-bag is van Joseph Altuzarra, mede te danken aan de investering van luxeconglomeraat Kering. Zijn lange veterlaarzen waar nog net een kanten randje uit piept waren een hit bij het aanwezige modepubliek. De tassen van Elizabeth and James van de zussen Olsen gooien eveneens hoge ogen.

Altuzarra - Altuzarra - Elizabeth and James

4. Hooggesloten blouses
Blouses van zijde met strik en turtleneck blouses met een kanten kraagje dat langs de nek omhoog kruipt. De blouse leeft in New York. Van wat truttig maar ó zo Amerikaans bij Kate Spade New York tot kunstig geknoopt bij Jason Wu. Het kanten kraagje is te zien bij Rodarte.

Jason Wu - Rodarte

5. Ruim, wijd en lang
Weinig been en decollete de Amerikaanse catwalks. Preuts? Een beetje, maar je kunt het ook eigenzinnig noemen. Het is soft en draagbaar en draait om texturen en tactiliteit. Het is een look voor vrouwen die niet met hun lichaam te koop lopen, maar kiezen voor wat zij mooi vinden en prettig draagt.

The Row - J.Crew

New York Fashion Week
Trends