• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nike komt binnenkort met ‘baanbrekende’, vernieuwde app

Nike komt binnenkort met ‘baanbrekende’, vernieuwde app

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Nadat Nike zijn online omzet afgelopen kwartaal met 56 procent zag stijgen, maakte de Amerikaanse sportgigant bekend komende zomer een nieuwe versie van de Nike+-app te lanceren. De vernieuwde variant zou ‘baanbrekend’ zijn, zo blijkt uit de toelichting die het bestuur onlangs gaf op de financiële resultaten van het derde kwartaal.

Hoeveel de online omzet afgelopen kwartaal precies bedroeg, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de marketingkosten in die periode met 8 procent werden opgedreven, voornamelijk veroorzaakt door kosten voor digitale doeleinden, zo blijkt uit het kwartaalrapport.

Volgens Nike-CEO Mark Parker zullen deze hogere kosten vanaf juni terug te zien zijn in een “baanbrekende, vernieuwde versie van de Nike+-app”. Vanaf dan worden de functies van de drie andere Nike-apps, Nike Running, Nike Training Club en Nike SNKRS, aan Nike+ toegevoegd. Daarbij worden de functies fitnesstracking, persoonlijke trainingtips, spaarpunten verzamelen en e-commerce verenigd. Verdere details over het vernieuwde Nike+ zijn nog niet bekendgemaakt. Of er iets gaat veranderen aan de overige drie Nike-apps is ook nog onbekend.

Om de groei van de digitale activiteiten te ondersteunen, heeft Nike onlangs een nieuwe functie gecreëerd: die van Chief Digital Officer, die door Adam Sussman wordt vervuld.

Foto: Nike

Nike