• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de eerste beelden van NikeLab x Kim Jones

Dit zijn de eerste beelden van NikeLab x Kim Jones

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Nike heeft de eerste beelden van de nieuwe NikeLab collectie vrijgegeven. De capsule collectie is een samenwerking met de Britse ontwerper Kim Jones, de ontwerper van de mannenlijn van Louis Vuitton. De collectie ‘Packable Sports Style’ is geïnpsireerd op athleten en hoe zij inpakken als ze reizen.

“Ik heb altijd met Nike willen werken en het was het perfecte moment toen ze me benaderden,” zegt Jones in een interview op de site van Nike. “Ik wilde de technologie van Nike gebruiken, dus hebben we iets ouds genomen en daar iets nieuws van gemaakt. Ik wilde niet dat de hele collectie retro zou worden; ik wilde dat het modern zou zijn en de jeugd van tegenwoordig zou aanspreken.”

De kleuren van de collectie bestaan uit neonkleuren en neutrale tinten. Volgens de ontwerper waren een oude Air Max 95 en een klassieke Air Max de inspiratiebronnen, waarna er futuristische kleuren aan het palet zijn toegevoegd. “Het ging om het DNA van Nike-items en door elementen uit verschillende items samen te brengen die ik leuk vind.”

Een aantal items in de collectie is transformative, waardoor de drager ze op verschillende manieren kan dragen. “Het gaat over een utilitaire benadering van design en functie,” zegt Jones. Zo zitten er minder naden in de items, waardoor ze lichter en kleiner aanvoelen.

De NikeLab x Kim Jones: Packable Sport Style collection is vanaf 23 juli verkrijgbaar in geselecteerde winkels en via de webshop.

Beeld: Nike

Kim Jones
Nike