• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Omzet Gerry Weber omhoog

Omzet Gerry Weber omhoog

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De omzet van Gerry Weber International AG is in de eerste negen maanden van dit jaar met 12,5 procent gestegen. Dat ligt in lijn met de omzetstijging die het modemerk gedurende de eerste helft van dit lopende boekjaar realiseerde, toen de omzet al met 12.5 procent steeg tot €236,7 miljoen. Drie maanden later ligt de omzet €344 miljoen. De winst steeg ook, met 23.3 procent.

De orders voor de komende seizoenen beloven opnieuw positieve resultaten; in vergelijking met vorig jaar is er voor het zomerseizoen reeds 14.8 procent meer ingekocht. De grootste groeier was tot nu toe het merk Gerry Weber dat groeide met 17.4 procent. Taifun verkocht 12.5 meer dan vorig jaar en de verkoop van Samoon groeide met 3 procent.

Het afgelopen jaar was het merk Gerry Weber de grootste omzetmaker. Het merk groeide met bijna vijftien procent naar €217.6 miljoen, oftewel 73 procent van de omzet. Taifun zette minder om dan vorig jaar, maar blijft met een omzet van 59.9 miljoen toch 20.2 procent uitmaken van de omzet. De resultaten van Samoon bleven ongeveer gelijk met vorig jaar.

Gerry Weber