• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Omzet kledingwinkels in 2003 sterk gedaald

Omzet kledingwinkels in 2003 sterk gedaald

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In 2003 heeft de detailhandel 3% minder omzet geboekt dan in 2002. De daling kwam geheel voor rekening van de winkels in non-foodartikelen. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft bekendgemaakt. Vooral bij de winkels in bovenkleding, in woninginrichtingartikelen en in consumentenelektronica is de omzet in 2003 flink teruggelopen. Bij bovenkledingwinkels is afgelopen jaar ruim 10% minder omgezet dan een jaar eerder. De winkels in artikelen voor woninginrichting hebben bijna 9% minder omgezet en de winkels in consumentenelektronica 3% minder. Textielsupermarkten vervullen een uitzonderingspositie en hebben net als bouwmarkten en winkels in huishoudelijke artikelen in 2003 juist meer omzet behaald.

Bij alle winkels in non-foodartikelen, waar ongeveer 60% van de totale detailhandelsomzet wordt behaald, is de omzet in 2003 met bijna 6% gekrompen. Bij de winkels in voedings- en genotmiddelen daarentegen is de omzet 1,5% hoger uitgekomen dan een jaar eerder.

De omzet van de detailhandel groeide in het eerste kwartaal van 2003 nog met 0,4% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2002. Daarna deed zich een steeds sterkere krimp voor met in het vierde kwartaal een omzetdaling van 5%. (Bron: CBS)

Detailhandel
kledingwinkels
Omzet