• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ophef rond Dolce & Gabbana

Ophef rond Dolce & Gabbana

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ontwerpers Domenico Gabbana en Stefano Dolce zijn in opspraak geraakt over hun uitspraken over het opvoeden van kinderen. In het Italiaanse blad Panorama stelden zij dat de alleen hetereokoppels kinderen zouden kunnen opvoeden. Zanger Elton John riep vervolgens op tot een boycot van hun modelabel. Nu slaan de ontwerpers terug, meldt de Guardian.

In een statement laat het ontwerpersduo weten niet te oordelen over gezinnen zonder vader en moeder. Dolce zegt ‘dat hij niet wil impliceren dat hij verschillende gezinssamenstellingen niet begrijpt’. Hij zegt: "Ik had het over mijn persoonlijke mening, zonder te oordelen over keuzes en beslissingen van andere mensen." Gabbana vult aan: "We spraken over onze manier van kijken naar de werkelijkheid, maar het was nooit onze bedoeling om de keuzes van andere mensen te beoordelen. Wij geloven in vrijheid en liefde."

Elton John en toonaangevende homorechtenorganisaties hadden opgeroepen tot boycot, nadat ze de uitspraken van Dolce en Gabbana als ‘diep beledigend’ hadden bestempeld. “Het enige goede gezin is een traditioneel gezin,” zei het duo. "Het leven moet zijn natuurlijke loop hebben. Voortplanting moet een daad van liefde zijn, niet iets met buisjes, zaad uit een catalogus of gehuurde baarmoeders.”

De uitspraken over het opvoeden van kinderen werden gedaan naar aanleidingen van de nieuwe wintercollectie van Dolce en Gabbana, die werd opgedragen aan alle moeders over de hele wereld.

Het is niet de eerste keer dat de ontwerpers in opspraak zijn: eerder spraken ze ook al uit tegen het homohuwelijk te zijn. Dat is opvallend, want het tweetal is zelf ook homoseksueel. Naast zakenpartners waren ze zelfs lange tijd levenspartners.

Dolce & Gabbana