• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Overwinning Levi's in spijkerbroekenstrijd

Overwinning Levi's in spijkerbroekenstrijd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Spijkerbroekenfabrikant Levi's Strauss & Co heeft na vier jaar eindelijk haar juridische strijd tegen de grootste Britse supermarktketen Tesco gewonnen. Deze week nam het Britse hooggerechtshof de beslissing over die in november van dit jaar werd genomen door het Europese gerechtshof. Daarin werd bepaald dat retailers alleen met goedkeuring van de eigenaar van het merkrecht goedkope partijen op de zogenaamde grijze markt mogen opkopen.

Tesco importeert al sinds 1998 goedkopere jeans van buiten de Europese Unie en biedt die voor bijna de helft van de door Levi's voorgeschreven prijs aan.

Tesco claimt dat Levi's pogingen om deze handel tegen te gaan indruisen tegen de vrijheid van meningsuiting. De Britse rechter achtte deze beschuldiging echter volstrekt ontoereikend.

Tesco wordt gesteund door de Britse Consumentenbond, desgevraagd liet een woordvoerder weten de uitspraak te betreuren omdat deze vooral de consument schaadt. John Gildersleeve, directeur Tesco, verklaarde na de uitspraak dat zijn winkel de verkoop van goedkope spijkerbroeken zal voortzetten.

Levis