Overzicht Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2021

Milaan Fashion Week SS21 keerde terug naar een vorm van normaliteit die leek op die van voor de pandemie met shows die gehouden werden voor een klein publiek en met modellen zonder mondkapjes. Grote namen zoals Prada en Versace deden voorzichtig, met besloten evenementen en live screenings met uitsluitend deelname van hun interne teams. Italiaanse ambacht en traditie prijkten hoog op de agenda waarbij ontwerpers een terugkeer naar traditionele modewaarden vierden.

Prada

De lang verwachte samenwerking tussen Miuccia Prada en Raf Simons werd voor SS21 via schermen getoond en presenteerde een collectie gericht op de herbevestiging van de creativiteit van haute couture. Met de focus op essentiële stukken, werden gestroomlijnde, door de jaren 90 geïnspireerde broeken en tunieken uitgevoerd in een herbewerking van de ‘lelijke’ prints van Prada uit hetzelfde tijdperk en de persoonlijke grafische prints en uitvergrote interpretatie van het beroemde driehoekige logo door Simons.

Overzicht Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2021

Beelden: Prada SS21, via Trendstop

Fendi

De Fendi collectie van Silvia Venturini was een ode aan haar familie en maakte gebruik van familieverhalen, waarden en tradities om mode met betekenis te creëren. Linnen en handgemaakte details werden gebruikt om duurzaamheid en ambacht te benadrukken, terwijl bij de uitnodiging voor de show ook het pesto-recept van haar grootmoeder en pakken pasta waren toegevoegd.

Overzicht Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2021

Beelden: Fendi SS21, via Trendstop

Moschino

Jeremy Scott koos ervoor het publiek te verrukken met een modefantasie, waarbij zijn stukken de catwalk ‘opliepen’ op marionetten. Creativiteit als gevolg van de lockdown leidde tot couture looks aangepast voor 50 centimeter lange poppen die aanschouwd werden door grootheden uit de mode-industrie zoals Anna Wintour van Vogue. De ontwerpen, waaronder jurken geïnspireerd door de 18e eeuw en rokken van chiffon, weerspiegelden de herontdekking door de mode van vakmanschap en haute couture.

Overzicht Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2021

Beelden: Moschino SS21, via Trendstop

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Pre Fall 2020 Key Neutral Colour Directions rapport van Trendstop met alle onmisbare kleuren uit de Pre-Fall 2020 collecties. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Overzicht Milaan Fashion Week Voorjaar/Zomer 2021

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN