Overzicht Paris Fashion Week Herfst Winter 2020-21

Trendstop geeft lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de hoogtepunten van Paris Fashion Week.

Ondanks moeilijke omstandigheden en een aantal geannuleerde shows, bezorgde Paris Fashion Week bezoekers van de modeshows een modieus spektakel. Terwijl de branche de vraagstukken met betrekking tot het milieu en diversiteit blijft aanpakken, presenteerden ontwerpers hun visie van de toekomst, hun inzet voor deze doelen, en de vooruitstrevendheid van hun individuele huizen. Ons uitgebreide mondiale catwalk verslag en de bijbehorende beelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, op basis waarvan u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie van de belangrijkste collecties uit de Herfst/Winter 2020-21 editie van Paris Fashion Week. Stella McCartney kwam op voor de natuur en biodiversiteit terwijl Balenciaga de aandacht vroeg voor de effecten van klimaatverandering. Valentino pleitte voor meer diversiteit en inclusiviteit in de mode, wat een beweging weg van vastgeroeste ideeën weerspiegelt.

Balenciaga

Demna Gvasalia bracht tijdens zijn show de klimaatcrisis onder de aandacht, met een ondergelopen catwalk en eerste rij die bezoekers dwongen op afstand de collectie te aanschouwen. Een achtergrond van ledschermen toonde een apocalyptische visie van de toekomst van onze planeet, terwijl modellen in futuristisch zwart leer, priesterlijke gewaden en branded voetbalstrepen over de waterige catwalk waadden.

Overzicht Paris Fashion Week Herfst Winter 2020-21
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Balenciaga Herfst/Winter 2020-21.

Stella McCartney

Stella McCartney, die op het gebied van duurzaamheid al jaren het goede voorbeeld geeft, moedigde haar publiek aan te helpen compenseren voor de uitstoot van koolstofdioxide door hun jonge bomen in branded papieren zakken cadeau te doen. Tot haar diervrije collectie van ontspannen pyjama- en kaftan silhouetten, geaccentueerd door sieraden met wilde dieren als thema, behoorde ook een samenwerking met Erte, waarbij gebruik werd gemaakt van het archief van de illustrator om een kwallenmotief te produceren die de inzet van McCartney voor natuurbehoud benadrukte.

Overzicht Paris Fashion Week Herfst Winter 2020-21
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Stella McCartney Herfst/Winter 2020-21.

Valentino

Tijdens zijn show voor Valentino bevorderde Pierpaolo Piccioli inclusiviteit op de catwalk met een verscheidenheid aan modellen die niet voldeden aan traditionele gender categorieën en stereotypische modellenfiguren. Gestroomlijnde silhouetten gepaard met details op de rug, statement items in het huisrood van het Valentino en avondkleding met paletten werden door zowel mannen als vrouwen gedragen met looks uit voorgaande herenshows nu gedragen door vrouwelijke modellen.

Overzicht Paris Fashion Week Herfst Winter 2020-21
Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Valentino Herfst/Winter 2020-21.

 

Exclusieve Aanbieding:

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het SS20 Key Colour Directions rapport van Trendstop, met alle onmisbare tinten voor het komende seizoen. Klik hier voor uw gratis exemplaar.

 

Overzicht Paris Fashion Week Herfst Winter 2020-21

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN