• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Pop-up store Levi's weer weg

Pop-up store Levi's weer weg

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amsterdamse pop-upwinkel van Levi's, die op 21 februari jongsleden zijn deuren opende, gaat alweer dicht. Zo gaat dat met pop-upstores, oftewel tijdelijke winkels; je moet er snel bij zijn, anders ben je te laat. De winkel in de Houtkopersdwarsstraat (zijstraatje van het Waterlooplein) was er anderhalve maand. Ido de Voos, die de winkel afgelopen zes weken runde, heeft andere plannen met het pand; vanaf 10 april opent hij er zijn nieuwe winkel 290m2. De Voos, eigenaar van 90m2 wilde net verhuizen toen Levi's hem benaderde met het plan er een tijdelijke winkel te beginnen.

Dat wilde hij wel. Zeventig procent van de winkel werd ingericht door Levi's, de rest werd ingekocht door De Voos. De Voos was toen enigszins sceptisch over het verkoopresultaat. "Het gaat niet om de verkoop, het is meer een vorm van pr,"zei hij er over. Nu blijkt dat de omzet maar liefst 40 procent hoger is uitgevallen dan verwacht. "Voor zowel Levi's als voor ons is het heel goed geweest," zegt de eigenaar. Dat het wel even tijd nodig heeft voordat men de winkel ontdekt blijkt uit het feit dat het steeds drukker werd. "Afgelopen weekend liep het echt storm. Eigenlijk is zes weken dus te kort." Om aandacht te trekken werden meerdere evenementen in de Levi's pop-upwinkel georganiseerd.

De opening was daar een van. Ook gaven twee ontwerpers van Nike een lezing over de dunk (basketballschoen) en customizeden artiesten live de achterzakken van broeken. Een veiling daarvan moet geld gaan opbrengen voor een goed doel. Woensdagavond wordt de winkel uitgeluid met een optreden van rockband Voicst. Het fenomeen pop-up store of guerillawinkel (algemeen: pop-up retail), bestaat alweer enkele jaren. In steden als Londen en New York zijn sinds 2003 vele winkels geopend en weer dicht gegaan. Levi's heeft inmiddels al een nieuwe pop-upstore geopend: in Antwerpen.

Levi's
Levi Strauss
Levis