Prada en Adidas presenteren limited edition tas en sneakers

Begin november kondigden luxemerk Prada en sportswearmerk Adidas hun onverwachte samenwerking aan. Nog geen drie weken later is hier al het eerste resultaat: een set bestaande uit een paar uniseks sneakers en een tas. De sneakers zijn een herinterpretatie van de klassieke Adidas Superstar, die dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert. De tas is een hybride van de klassieke Prada bowlingtas en Adidas sporttas. Beiden zijn uitgevoerd in wit leer met zwarte belijning, voorzien van de logo’s van Prada en Adidas en het label Made in Italy.

Prada en Adidas presenteren limited edition tas en sneakers

Zowel het ontwerp van de sneakers als dat van de tas refereert duidelijk aan sportswear. Volgens een persbericht van Prada en Adidas is de relatie met sportswear een belangrijk gemeengoed van de twee merken. Prada werd opgericht in 1913 als producent van luxe ledergoederen voor sport en vrije tijd. Hedendaagse Prada-collecties bevatten nog vaak verwijzingen naar deze geschiedenis, zoals high-tech materialen. Adidas behoort op dit moment tot ‘s werelds sportgiganten.

Prada en Adidas presenteren limited edition tas en sneakers

Van de schoenen en tassen is maar een kleine oplage geproduceerd: met 700 stuks elk kan gerust worden gesproken van een limited edition. Om dit te benadrukken is ieder item aan de zijkant voorzien van een uniek editienummer. De tas en schoenen zijn vanaf 4 december 2019 te koop bij geselecteerde Pradawinkels en bij de webwinkels van beide merken. Verkoopprijzen werden in het persbericht nog niet onthuld.

Geschreven door Nora Veerman

Foto: Prada for Adidas Limited Edition. Foto via Prada.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN