• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Prada verkoopt Jil Sander

Prada verkoopt Jil Sander

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Daags na de show in Milaan heeft Prada bekendgemaakt dat het Jil Sander verkoopt aan Change Capital Partners. Change Capital Partners is een investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in merkgoederen en retail en in 2003 werd opgericht door Luc Vandevelde, voormalig topman van Marks & Spencer. Prada heeft niet laten weten hoeveel geld met de overname is gemoeid. Jil Sander moet in 2006 eindelijk weer 'break even' draaien, met een verwachte omzet van ongeveer €140 miljoen.

Prada nam het Duitse merk Jil Sander in 1999 over. Naamgeefster en hoofdontwerpster Jil Sander verliet het bedrijf dat zij in 1975 oprichtte kort na de verkoop met ruzie. In 2003 keerde zij terug om een jaar later weer te stoppen. Sander werd opgevolgd door de Belg Raf Simons, die deze week zijn eerste collectie voor het merk liet zien.

Prada wil zich concentreren op de eigen merken Prada en Miu Miu. Vorig jaar sloot Prada de winkels van Helmut Lang, het andere verliesgevende bedrijf dat het Italiaanse modebedrijf in 1999 overnam. Change Capital is gevestigd in Groot Brittannië. Het nam in oktober vorig jaar de modeketen Republic over voor £105 miljoen.


Jil Sander
Prada