• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • PumaR Urban Downhill

PumaR Urban Downhill

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Leusden - mei 2005 - PUMA (r) continueert vernieuwend te blijven in de sportmarkt door het identificeren van new emerging sports. PUMA heeft haar aandacht gevestigd op Urban downhill, een sport die iets weg heeft van downhill mountain biking en wordt beoefend in bochtige straten in grote steden. Om aan de eisen van deze radicale sport te voldoen, moest de schoen voorzien zijn van bepaalde functionaliteitkenmerken, maar moest daarentegen wel een urban look hebben.

Het footwearmodel is voorzien van een geperforeerd TPU component als toe buffer om bescherming te bieden in extreem smalle steegjes. Om wegglijden van de pedalen te voorkomen, bevat de schoen een flexibele, duurzame buitenzool voor optimale stabiliteit en grip. De mooi gestroomlijnde fit komt door het sluitsysteem van de schoen. Twee Velcro banden, waarvan de een schuin over de tenen kruist en over de instep en de ander over de tong heen loopt, verzekert de voet van verlichting bij de bekende drukpunten en zorgen voor een low profile. Ondanks dat de Urban Downhill is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de urban downhill beoefenaars, Blijft de schoen voldoen aan een mooi PUMAwise design die functioneel gedragen kan worden, maar ook als streetwear niks afdoet aan de eisen.

Om het plaatje compleet te maken, is er dit najaar tevens een kledinglijn, waaronder het Statement Jacket, voor heren verkrijgbaar. De Urban Downhill is vanaf juli/augustus verkrijgbaar bij de PUMA Concept Stores en de betere retailers.

Puma